KOJI VAŠI PODACI SE PRIKUPLJAJU I NA KOJI NAČIN

Kako bismo vam omogućili što bolje iskustvo, ova stranica koristi kolačiče (cookies). O tome kako ih koristimo, možete pročitati u našoj politici o privatnosti podataka.

 

POLITIKA PRIVATNOSTI

Društvo  Lead4You j.d.o.o., sa sjedištem u Zagrebu (Grad Zagreb), OIB:  (u nastavku: Društvo), posebno cijeni privatnost svakog posjetitelja odnosno korisnika usluga platforme  www.kupci.hr

U skladu s tim primjenjujemo sve važeće propise i europsku praksu.

 

PRIMJENA POLITIKE PRIVATNOSTI

Politika privatnosti  je u skladu s Uredbom  2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka i o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (u nastavku: GDPR), a odnosi se na korištenje platforme www.kupci.hr i na sve usluge koje nudimo našim korisnicima, a koje su dostupne kroz sva dostupna elektronička sredstva aplikacije, društvene mreže, telefonom ili osobno.

Politikom privatnosti želimo na jasan način sve posjetitelje i korisnike naš platforme obavijestiti o tome koje osobne podatke prikupljamo i kako ih obrađujemo.

Vaša privatnost nam je važna, zato prikupljamo samo podatke potrebne  za:

 • pružanje usluge i podrške,
 • poboljšanje  korisničkog iskustva,
 • poboljšanje  usluge i obavještavanje o novim uslugama
 • poštivanje zakonskih propisa.

 

Podatke nam dajete upisivanjem istih kod korištenja usluga, automatski ih prikupljamo kad koristite www.kupci.hr ili ih dobijemo iz vanjskih izvora kad koristitite uslugu naših  partnera .

 

Prikupljamo podatke koje upisujete  kada:

 • Obavljate registraciju,
 • Oglašavate potražnju  na www.kupci.hr,
 • Registrirate  se kao poslovni korisnik
 • Vam dajemo  podršku, savjetujemo Vas ili odgovaramo na Vaše upite ili prigovore,
 • Plaćate usluge ili Vam vraćamo uplaćena sredstva,

Prilikom ostalih aktivnosti na www.kupci.hr prikupljamo ove podatke:

 • ime i prezime
 • adresu
 • podatke za kontakt
 • Vaš osobni identifikacijski broj
 • ime korisničkog računa
 • ostale podatke koji su nužni za korištenje usluge.
 • Automatski možemo prikupiti i podatke koji su dostupni prilikom pristupa i korištenja www.kupci.hr:
 • geolokaciju i kolačiće isključivo  ako ste omogućili  tu opcije
 • informacije o uređaju koji koristite: model, identifikator uređaja, mobilna mreža i slično
 • zapise o korištenju usluga koji mogu sadržavati IP adrese, vrijeme i trajanje pristupa, vrstu preglednika, način pristupa, koje usluge koristite, kada i na koji način.

Iz ostalih izvora:

 • od drugih korisnika: prijave zloupotreba,  podaci gosta i slično
 • društvene mreže ako ste povezali svoj račun s računom društvene mreže (ime korisničkog profila, broj telefona, adresu e-pošte i ostale podatke za koje nam dajete dozvolu).

Naše  usluge nisu  namijenjene za osobe mlađe od 18 godina. Za podatke koje prikupljamo ili obrađujemo ne možemo  znati odnose li se na djecu. Ako utvrdimo da obrađujemo takve podatke, zatvorit ćemo korisnički račun i pokrenuti brisanje podataka.

 • U slučaju da nam se obrati skrbnik osobe čije podatke obrađujemo i skrbnik se može identificirati odnosno ima pristup osobnim podacima kroz račun na  www.kupci.hr  podatke možemo izmijeniti na njegov pisani zahtjev. Savjetujemo svim roditeljima i skrbnicima da djecu poduče o tome kako sigurno i odgovorno postupati s osobnim podacima na internetu.

 

KAKO KORISTIMO VAŠE  PODATKE?

Prikupljene podatke, kao i podatke za koje smo saznali kroz pružanje usluga, obrađujemo samo u svrhu:

 • za koju su isti dani,
 • za koju ste dali suglasnost,
 • utemeljenu na pravnoj osnovi: mjerodavnim zakonskim propisom, legitimnim interesom, privoli ili Uvjetima korištenja (ugovor).

Možemo koristiti Vaše osobne podatke za:

 • pružanje informacija i pomoći,
 • olakšano korištenje www.kupci.hr usluga i internetske platforme www.kupci.hr,
 • prilagođavanje  sadržaja i ponude interesima korisnika,
 • provođenje  anketa i prilagođavanje potrebama korisnika,
 • obaviještavanje o novim uslugama i ažuriranjima usluga,
 • davanje informacija o događajima i  ponudama
 • spriječavanje  prijevara ili drugih zabranjenih  ili nezakonitih aktivnosti,
 • zaštitu  sigurnosti i integriteta www.kupci.hr  i vaših podataka,
 • poslovne i statističke analize,
 • razvijanje novih  usluga i proizvoda u skladu s navedenim analizama,
 • ispunjavanje zakonskih obveza.

Ne prodajemo, ne iznajmljujemo niti posuđujemo popis korisnika ili osobne podatke korisnika trećim stranama.

Podatke koje smo anonimizirali ili agregirali, na način da Vas se više ne može prepoznati kao određenu fizičku osobu ne smatramo osobnim podacima.

Ako zatvorimo Vaš korisnički račun u skladu s Uvjetima korištenja naših usluga, primjerice iz razloga kršenja Uvjeta korištenja, pokrenuti ćemo brisanje Vaših podataka i podatke ćemo čuvati koliko smo zakonski to obavezni.

S KIM DIJELIMO VAŠE PODATKE?

Samo s partnerima koji su u ugovornom odnosu s našom platformom i to samo podatke neophodne za pružanje određenih usluga.

Sve osobe koje imaju pristup vašim podacima i naši partneri imaju obavezu čuvanja povjerljivosti u okviru ugovorenog odnosa, kao i provođenje organizacijskih i tehničkih mjera zaštite.

Na platformi www.kupci.hr podatke razmijenjujete i s drugim korisnicima prilikom korištenja usluga.

 

Treće strane obrađivat će Vaše podatke samo:

 • u svrhu pružanja naših usluga kao što su: usluge plaćanja, analize podataka, usluga korisničke podrške, provjere ispravnosti podataka, usluge provjere podataka u svrhu sprječavanja prijevara i pranja novca i slično ,
 • u svrhu pružanja usluga platformi kupci.hr  kao što su: hosting, IT usluge, računovodstvene usluge i usluge odvjetnika, revizora i drugih savjetnika.
 • Ako su propisani zakonom u svrhu: ispunjenja mjerodavnog zakona, podzakonskog akta ili drugog propisa, otkrivanja, sprečavanja ili rješavanja prijevara i sigurnosnih ili tehničkih poteškoća koje se odnose na platformu www.kupci.hr ili osobne podatke korisnika.

U okviru obrade oglašavanja,  može doći do prijenosa osobnih podataka trećim stranama npr.  Google   ali samo ako ste dali privolu za takve obrade podatka koje se baziraju na kolačićima ili drugim tehničkim identifikatorima.

Pružatelji usluga i treće osobe obrađivat će osobne podatke temeljem uputa platforme www.kupci.hr i u skladu s ovom Politikom i drugim mjerodavnim propisima (Opće uredbe o zaštiti podataka (EU) 2016/679, Zakonu o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka i drugim primjenjivim zakonima ovisno o obradi).

Platforma Kupci.hr  dozvoljava Internet tražilicama prikupljanje podataka koje ste javno objavili , tako će vaš oglas lakše i brže pronaći prodavatelja.

 

KOJE KOLAČIĆE I ALATE KORISTIMO?

Koristimo alate pomoću kojih analiziramo korištenje, prikupljamo informacije o vašim navikama i aktivnostima čime bolje prepoznajemo vaše potrebe u svrhu poboljšanja kvalitete ponude.

Koristimo svoje kolačiće kao i kolačiće  partnera kako bi prepoznali vaše  računalo i tako vam pružili  bolju uslugu ili oglase koji vas zanimaju.

Prikupljeni podaci ne povezuju se s vašim  osobnim podacima.

Navedeni alati mogu prikupljati i pohranjivati tehničke podatke kao što su kolačići, IP adresa korisnika i/ili posjetitelja, identifikator mobilnog uređaja, podatke o pregledniku i slično, ali pritom ne identificiraju osobu.

Nužni kolačići postavljaju se uvijek, ali putem odgovarajućih postavki na vašem  računalu, pregledniku ili mobilnom uređaju možete odbiti ili izbrisati nužne kolačiće i nastaviti koristiti naše usluge. U tom slučaju neke funkcije platforme  neće vam biti u potpunosti dostupne. Više o kolačićima i detalje o nužnim kolačićima možete pročitati ovdje.

Ako odlučite koristiti Google usluge i dozvolite korištenje Google Analytics alata na našoj stranici informirajte se na koji način Google upravlja vašim  podacima ovdje.

 

DRUŠTVENE MREŽE

Za objavu sadržaja koji vas mogu zanimati i komunikaciju na društvenim mrežama koristimo poslovne profile i stranice na platformama kompanija: Facebook i Instagram, Google LLC Youtube i Twitter. Prilikom interakcije na društvenim mrežama prikupljamo i obrađujemo vaše podatke, ali ih ne pohranjujemo u naše sustave.

 

Odgovorne osobe za upravljanje računima na društvenim mrežama imaju uvid u poruke i objave, a iznimno ih možemo pohraniti ako nas na to obvezuju zakonski propisi. Ako posjećujete naše stranice na platformama društvenih mreža omogućen nam je uvid u statistike o posjećenosti, općim interesima i demografskim podacima. Ove statistike ne sadrže osobne podatke, a pomažu nam da upravljamo sadržajima koje objavljujemo i učinimo sadržaj što zanimljivijim.

Ako koristite društvene mreže za interakciju s našim stranicama platforma (Facebook, Instagram, Youtube, Twitter) prenosi podatke u SAD i oni kao voditelj obrade definiraju koje podatke, u koju svrhu i na kojoj pravnoj osnovi i u koju svrhu koriste, kao i o kolačićima koje platforme postavljaju i u koju svrhu se koriste. O tome se možete informirati u njihovim politikama privatnosti: Facebook, Instagram, Youtube, Twitter.

 

KAKO ĆETE OSTVARITI SVOJA PRAVA?

Možete nam uputiti zahtjev za brisanje, ispravak podataka, ograničenje obrade, prijenos podataka i uvid u svoje podatke.

Ako imate prigovor vezano uz obradu podataka ili svoja prava kontaktirajte nas  s povjerenjem. Ako ne uspijemo riješiti Vaš prigovor imate pravo podnijeti pritužbu nadležnoj Agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Zahtjev možemo odbiti ako ne možemo potvrditi vaš identitet kao vlasnika osobnih podataka ili ako postoje druga zakonska ograničenja. U slučaju da Vas ne možemo identificirati putem prikupljenih podataka zatražiti ćemo djelomičnu presliku osobnog dokumenta putem kojeg vas možemo identificirati.

Ako na  platformi Kupci.hr  koristite  ime druge osobe ili tvrtke, nećemo Vas moći identificirati, pa svoj zahtjev možete ostvariti isključivo uz odobrenje i zahtjev te osobe ili kompanije.

 

PRAVO NA BRISANJE I OGRANIČENJE OBRADE

U svakom trenutku možete podnijeti zahtjev za brisanjem osobnih podataka koji su prikupljeni u okviru korištenja naših usluga ili ograničiti svrhu korištenja svojih podataka djelomično ili u cijelosti.

Brisanje osobnih podataka možete zatražiti pisanim putem na adresu, usmeno ili slanjem elektroničke pošte na adresu: podrska@kupci.hr

Po zaprimljenom zahtjevu za brisanje, potvrdit ćemo da smo primili zahtjev i pokrenuti proceduru zatvaranja korisničkog računa i brisanja podataka. Neovlašten pokušaj zatvaranja računa i brisanja podataka možete zaustaviti u roku od 24 sata od kada ste primili obavijest, nakon tog razdoblja ograničiti ćemo obradu  podatka i pokrenuti postupak brisanja.

 

KOLIKO ČUVAMO PODATKE I OGRANIČENJE OBRADE

Vaše podatke ćemo čuvati ovisno o svrsi i sukladno mjerodavnim propisima ili legitimnim interesima koji proizlaze ili su vezani uz korištenje Kupci.hr i po isteku definiranog roka obrisati.

Zapise vezane za financijske transakcije ili račune dužni smo čuvati u skladu sa zakonski definiranim rokom, ostale kategorije podataka čuvati ćemo do roka koji smo odredio za sprječavanje prijevara, odgovore na prigovore ili druge legitimne svrhe (2 godine), podatke koje ste upisali za dostavu 6 mjeseci.

Ako se rok brisanja produži zbog tehničkih ili drugih opravdanih razloga, obavijestit ćemo vas u pisanom obliku. Nakon brisanja Vaših osobnih podataka naziv korisničkog računa čuvamo anonimizirano i nije moguće ponovo ga koristiti, na taj način nitko se ne može na Kupci.hr predstavljati s nazivom korisničkog računa koji ste vi koristili.

 

U svakom trenutku možete ograničiti korištenje adrese elektroničke pošte za slanje  obavijesti i promotivnih poruka poslanih s Kupci.hr

 

Vaše podatke i postavke možete izmijeniti u korisničkom profilu .

 

PRAVO NA PRENOSIVOST PODATAKA

Kao vlasnik ili vlasnica aktivnog korisničkog računa možete u svakom trenutku podnijeti zahtjev za prenošenje svojih podataka i sadržaja kod drugog pružatelja usluge.

Vaši kontaktni podaci i Vaši oglasi dostupni su  kad se prijavite u svoj korisnički račun.

Štitimo privatnost svojih korisnika i ne dopuštamo preuzimanje sadržaja kojim bi se povrijedila Vaša prava ili prava drugih korisnika.

Zbog tehničkih ograničenja ne možemo vam omogućiti automatiziran prijenos podataka drugom pružatelju usluge.

PRAVO NA INFORMACIJU (PRISTUP PODACIMA)

Vi ste vlasnik svojih podataka i imate pravo na informaciju koje podatke čuvamo ili obrađujemo i možete poslati zahtjev za dodatne informacije.

Svoje osnovne podatke možete vidjeti u svom profilu .

Ako želite više informacija ili niste registrirani korisnik platforme pošaljite  nam zahtjev pisanim putem na našu adresu ili slanjem elektroničke pošte na adresu: podrska@kupci.hr

 

PRAVO NA ISPRAVAK PODATAKA

Važno je da imate točne podatke, povremeno ih provjerite.

Ako nas zatražite pomoć, možemo provesti provjeru ispravnosti podataka u tehnički i zakonski dopuštenom opsegu, kao što je verifikacija broja telefona, adrese elektroničke pošte i ostalih podataka.

Ispravak podataka koje koristimo za osnovnu identifikaciju (adresa elektroničke pošte, OIB) možete ostvariti slanjem pismenog zahtjeva s adrese elektroničke pošte prijavljene u tvom korisničkom računu na podrska@kupci.hr.

Naziv korisničkog računa ne možete  promijeniti, zato je važno da slijedite upute o izboru korisničkog imena i lozinke.

 

VEZE S DRUGIM STRANICAMA

Na Kupci.hr možete naći poveznice koje će vas odvesti na stranice drugih davatelja usluga na koje se ne odnosi naša Politika privatnosti.

 

OBAVIJEST O PROMJENAMA I KONTAKTI

Povremeno možemo izmijeniti ova pravila, a promjene Politike objavit ćemo  uz ovu Politiku privatnosti na našoj stranici. U slučaju značajnih promjena obavijestit ću vas o promjenama i na neki drugi prikladan način, a prethodne verzije možete zatražiti putem obrasca za kontakt.

Registracijom ili nastavkom korištenja Kupci.hr nakon promjene Politike potvrdili ste da ste upoznati s važećim pravilima i da pristajete na obradu podataka u navedene svrhe.

Upite i primjedbe vezane uz ovu Politiku privatnosti, kao i dodatne informacije oko tvojih Vaših osobnih podataka prikupljenih na Kupci.hr možete dostaviti našem službeniku za zaštitu osobnih podataka putem elektroničke pošte na adresu: podrska@kupci.hr